DANI GNEVA: GAJ RIČI I DŽEJSON STETAM PONOVO U AKCIJI

Ovog puta u pitanju je kamion sa lovom, što bi bio približan prevod engleske varijante naslova (Cash Truck) francuskog ostvarenja iz 2004. godine Le Convoyeur, reditelja Nikole Bukrijeva na kome se bazira novi Ričijev film DANI GNEVA (Wrath of Man).
Davno je bila ta 1998. godina, ali Dve čađave dvocevke (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) za mnoge je i danas na listi kultnih krimi filmova koji u nekim aspektima redefinišu žanr, prevashodno zahvaljujući Ričijevim lucidnim rediteljskim rešenjima, koje je najbolje opisao Rodžer Ibert kao ukrštaj Tarantina i braće Marks.
Dvocevke su Ričija vinule u orbitu, a bila je to i prva saradnja ovog reditelja i do tada manje poznatog modela Džejsona Statama, koji će u godinama koje slede postati paradigma tipskog tough guy junaka akcionih trilera. Usledila su još dva filma ovog tandema, Sneč (Snatch, 2000; sjajna uloga Breda Pita!) i Revolver (2005).
Misteriozni H (Stetam) zapošljava se u firmi koja obezbeđuje pošiljke novca kamionima u Los Anđelesu. Pokušaj pljačke iznenadiće H-ove kolege i zbog toga jer će biti svedoci H-ovih neočekivanih “veština“… Scenario filma DANI GNEVA, pored Ričija, potpisuju i Ajvan Etkinson i Marn Dejvis, a uz Stetama igraju i Džoš Hartnet, Holt Mekalani, Niam Algar Skot Istvud, Las Alonzo, Džefri Donovan i drugi

Projekcija: Velika sala l 5. i 6. maj l 19:45