PO ĐURIČKOVOJ MERI: ŽIV ČOVEK

Posle nekoliko uspešnih zajedničkih projekata, igranih filmova Beli, beli svet (2006) Sutra ujutro (2010), Otadžbina (2015), dokumentarca Rudarska opera (2006) i prošlogodišnje TV serije Močvara, rezultat nove saradnje reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković je film ŽIV ČOVEK, čiju će priču kritičarka filmskog magazina Sinevropa Marta Balaga duhovito sažeti u konstataciju „šta se dešava kada živiš brzo i ne umreš mlad“.

 

Glavni protagonisti su beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda “Sinovi” Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko) i njegova žena Sunčica (Nada Šargin). Paradigmatičlan par; već dugo su zajedno, sa bremenom problema koje su godine donele. Kada se suoči sa jednim ženinim uznemirujućim priznanjem i scenom koju mu priređuje kćer tinejdžerka, Đela će shvatiti da je vreme da nešto promeni u svom životu: početi sve ispočetka, ali i pokušati da se ispravi poneka greška iz prošlosti. Nepredviđeni događaji njegovim planovima daće neočekivani smer.

Naglašavajući značaj dobre glumačke ekipe, Nikola Đuričko je za N1 izjavio da je za nega ovo bila posebno inspirativna uloga: „Đela je trpni junak i život mu se odvija pred očima. Ako malo pažljivije analizirate film, videćete da zapravo glumački ansambl nosi to što Đela gleda, šta je njegov život. U tom smislu oni su meni bili jako potrebni, a naravno Nada Šargin u prvoj liniji.“

U priči o sredovečnom rokeru koji se trudi da ne izgubi trku sa zamornom svakodnevicom, pored Đurička i Šarginove igraju i Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović.


Srbija, Bugarska, Nemačka, 2020, 92 min, komedija
Projekcija: Velika sala l 24. i 25. maj l 20:00